vrijdag 13 april 2012

The Honeydrippers - Impeach the president/Roy C.'s theme-song


Een eendagsvlieg uit 1973: the Honeydrippers. Niet te verwarren met de band van Robert Plant, Jimmy Page en Jeff Beck. Er is erg weinig bekend over deze groep; Ene R. Hammond schreef de muziek en ene Roy C. produceerde de plaat.
Twee singles hebben ze gemaakt, impeach the president (1973)  en streakin' (1974), maar de eerste single is dan ook meteen een van de meest gesampelde beats ever!!, zo'n 50 keer: zie wikipedia:
Later uitgebracht op Ultimate Breaks & Beats-various artists, en goudkleurige 12" in 2011.
Nogmaals; verder is er niets bekend over deze groep, ik stel dan ook voor om meteen te luisteren. Voor de volledigheid post ik ook de b-kant; Roy C's theme.


3 opmerkingen:

 1. Roy C en R. Hammond zijn dezelfden. The Honey Drippers was Roy's Band, ze hebben nog een paar songs gemaakt, o.a : http://www.youtube.com/watch?v=OqzKJ9y823Y
  http://www.youtube.com/watch?v=6EMHxVWEPHQ

  Ik kende hem eigenlijk alleen hier van : http://www.youtube.com/watch?v=hAMJIpDou2o

  Er is best wel het één en ander over hem te vinden, bijv. : http://redkelly.blogspot.com/2007/01/roy-c-open-letter-to-president-alaga.html

  Hij heeft enorm veel platen gemaakt en schijnt nog steeds op te treden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank voor je bijpraat. We duiken er verder. Vinden we echt leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De track "streakin'" kende ik al. Er staan inderdaad diverse singles van Roy C. op youtube,maar die kunnen niet tippen aan Impeach the president. Het schijnt trouwens 200 keer gesampled te zijn, enorm. In ieder geval dank voor de info. Met vriendelijke groet: L-7.

   Verwijderen